Post Panjang2




Wahh wahh , nak tahu takk hari ni aku bangun "awal" gila wehh . haha . repeat lagi "awal" gila ! . haha . okay2 . tadi aku bangun pukol 2.00 . awal tak awal tak ? awal kann ? haha . pastu bangun2 jea aku terus kejar lappy sebab nak check facebook oppa2 beast aku dah app belum . Oh , kehampaan betul aku . masuk ni dah 4 hari aku add diaorang tak approve2 . takut kena sambar dengan aku lahh tuu . puihh . tak apa tak apa lagipun KI KWANG oppa dah approve .. ohh ~ bangga gila vavunn . itupun tak balas wall aku haha . perlu ka balas wall kau yang merepek tu ? cehtss . pastu2 , masa tengah dok sedap onl tiba2 lagu bola pula bisingg2 . err . kalau dengar lagu bola tu aku dah agak dah hp mak aku tetinggal dekat rumahh . *masuk bab lain kejap* punca utama hp mak aku tertinggal ialah :

adek aku dok buad main game pagi2 buta pastu tak letak dalam beg mak . 

*masuk topik sebenar* pastu aku tengok lahh siapa call . pergghh , tak macam terkujat beruk+godzilla pula ann akuuu . kau tahu siapa call ? kau tahu siapa ? abah aku telefon . bapak ! tyme tu memang aku cover gila suara untuk tutup suara baru tidur akuu . haha . bapak aku tanya semua aku cakap dah2 . padahal dia tak tahu aku bangun lambat hari ni . hahaha . aku cakap dah tu tak nak kena bebel . kalau kena bebel , perghh , memang marvelous la . boleh banyak taik telinga aku nanti . ==' . haisehhh . pastu tyme bapak aku tanya nak NASI AMBANG ke tak ? terus aku cakap " hana belum makan ni . boleh juga" haha . kau kalau cakap pasal makan memang power . patut lahh montel semacam jea ==' . ishh , pastu2 bapak aku yang baik lagi handsome ni pun balik . aku terus lari kejar . kejar apa ? kejar apa lagi benda dekat tangan bapak aku lahh  . wooo ~ bapak aku tengok lain macam jea . aku tengok aku senyum . haha . nasib tak kena sound free tadi . kalau tak aku lari masuk bilekk buad muka . ghee . pastu buka2 jea bungkusan tuu , mak aii tak macam banyak pula ann perut akuu . nasi tu boleh buad aku kenyang sampai malam kau tahu takk . aku makan siked pastu yang selebihnya kembang2 hidung aku nak habis kann . haha . pastu dah habis makan tuu basuh tangan . terus meluru masuk bilik sambung main lappy

tyme2 tengah nak bukak blogger tuu . ada pula orang nak IM dengan akuu . kacau daun betul . tengok2 nama dah agak dah minah ni . tahu siapa ? siapa lagi kalau bukan syahirah . ==' . kalau dia tegur aku nampak gembira . aku mesti dah tahu dahh ada jea cerita dia dengan aku nanti . hari ni aku doe berbual dengan pasal "JOE WAKAKA" kau kenall ? kenal kann ? alahaii . kalau tak kenal kau pergi buka fb kau , kau cari . ha ~ pastu minah ni cakap dia dah ter"fall in love" dengan mamat ni . aku pun eh ohh ahh jea . first2 dia cakap nama memang aku tak kenall sebab wakaka crew ni aku tak kenal sangadd2 . pastu syahh bagi aku link mamat tuu , aku buka ~ waaaaaaaaaa ~ handsome gila gavvan kan mamat ni . fuhh . pastu2 aku cakap dengan syah , boleh kongsi ? dia kata tak bolehh . perghh ~ memang nak meleleh air mata ann masa tuu . kekekeke . susah hidup nak pujuk perempuan ni kasi kongsi JOE tu . haha . pastu mulalah cerita pasal mamat yang dia suka dekat sekolah aku ni ==' sekolah dia juga punn . haha . cakap mamat tu tukar PROPIC handsome . aku tengok " eh eleh , handsome bapak kau laa" pastu nak sedap kan hatii perempuan ni . aku cakap handome lah sehh . dalam kurungan saya tak ikhlas puji mamat tu pun . saja kasi kembang minah sorang ni tutup kurungan . err err , dah lepas chat dengan syahh . ada budak tegur aku  . aku panggil dia MOKK . haha . gaduh dengan mamat sekor ni , pasal sebarkan no. aku . bapak ~ memang tak puas hati gila bole dengan mamat ni == berani kau tak mengaku yeaa ? CB betul la kau nii ! err . kata tak sebar . bukti yang kukuh ada bhaii dekat tangan akuu . err . pakai dah tukar no. aman sikedd hidup akuu . haha . haisehh , dah malas nak layan kepala mamat ni aku terus off sekejap sebab nak elakk dari mamat sekor ni . wakakaakaka ~ lepas dah off tu , aku blogwalking kejapp . 

masa sedap bukak blog orang ni , aku berhenti kejap dekat blog ni . blog ni punya tuan nama YOONA . blog skin dia memang cantik gila . I LOIIKE YOU . blog dia ni dah lama aku tinggalkan buad sementara waktuu . cetss , cakap macam aku pula owner blog tuu . haha . tak ada aku kasi tinggal blog dia sebab nak tunggu dia update banyak2 cerita . haha . tyme2 tengah sedap baca blog dia ni , ada pula tuto cara2 nak guna photoshop . aku dah bling2 time tuu . yea lahh ~ aku kan baru belajar guna photoshop so tak tahu sangad guna dia . haha . nak buad tulisan korea pun tak reti apa ntah lagi nak suruh aku edit2 gamba guna tu kann ? pastu aku punn amik gamba KEVIN *mamat yang atas tuu* pergi edit ikut langkah Yoona ajar . okay lahh , first buad memang kerja tak jadii . tyme tu rasa memang dah give up gila ann . tapi aku ni jenis yang tak mudah putus asa so , aku buad jea lahh sampai jadi , amik kau ulang 5 6 kalii ann nak kasi gamba tu cantek . last2 jadi juga even tak secantik kau edit . Then aku tengah sedap scroll ke bawah nak cari cerita best , aku berhenti dekat post dia pasal mimpi . hamekk kauu ! jeles gila ann akuu . dia mimpi pasal dia kahwin sama DONGWOON , hukhukhuk . time tuh hati aku memang terasa dipanahh kau tahu . haha . gedik gila an akuu . kakaka . pastu aku baca lah nota ke apa dia kata jangan jeles sampai nak boikot nanti dia nanges . haha . siapa lah nak boikot awak ? haiyaa ~ . haha . pastu dah habis baca semua cerita dekat blog dia tuu aku tutup lappy kejap . sebab kepala dah pening tahap cipann . thenn . on balikk . baru aku update blogg . hahaha .


maaf lah entri kali ni panjang + mengarut . ikut kau lahh nak baca ke takk aku tak paksa kauu . ghee .



2 B2uty(s):

윤 하나 ☆ said...

Haha !
Tak sangke cerita pasal mimpi saye pon ade dlm blog nie :D

pocoyolala said...

Yea :D sebab menarik lah hana post

Post a Comment