Korean Vs Malay

Tumblr_ljzzv7mun21qghckmo1_500_large

Hello guys . 

Hari ni saya nak marah sikit dekat post blog kali ni . Saya bukan nak marah sampai keluar perkataan luc-ah tu . Tapi saya akan keluarkan perkataan . Shit + Hell Yeah jea kod . Okay dah tak special bila didengar kan ? Kfine . Tarik balik #lol .


Sekarang ni saya tak faham betul kenapa orang akan pandang serong dekat saya bila saya cakap yang saya ni KpopAddicted . Ce cite kenapa . Saya rasa macam nak angin jea dengan orang yang pandang serong dekat saya tu . Lek lu okay babe , Jangan nak pandang gua gitu . Tapak kasut saiz 8 nanti lekat dekat muka lu . hoho , boleh cakap gitu ? Boleh kan ajeww . hehe . 

Okay !

Awak yang stalk blog saya tu . Maghi sini dekat dengan saya , saya nak berceghite sikit dengan awak . Maghi Maghi *saya pelat R dalam reality* 


Awak kadang-kadang nampak kan Feeds fb atau blog atau tumblr la kan . Orang asyik bandingkan 

Korean dan Malay

nampak kan ? Kalau tak nampak tu , dah tak lama la tu #joke . 

Baik , easy story lah senang kan . Kalau satu hari tu , ada dua pihak berlainan buat konsert iaitu Justin Bieber dan Hujan . Awak akan pilih yang mana ? Pilih Hujan ? Hurmm , saya tak rasa gitu . Saya rasa awak semua akan pilih Justin Bieber . Betul tak ? Korang juga sanggup akan berhabis duit demi Justin Bieber kan ? Saya bukan nak perli atau meng-dog awak semua . Tapi ini reality . 



Mehh , lagi dekat dengan saya . Lelaki ! Sila undur 800 tapak kebelakang . *senyium*


Saya yang bernama Hana bukan nama sebenar mengaku saya juga pernah bandingkan perkara ni . Tapi saya tak adalah nak banding banding sampai tak hengat dunia . tak tak . Saya ingat dunia dan tuhan saya . Cehh poyo . 


Saya suka bandingkan nyanyian dan fashionstyle mereka semua . Kalau korang perasan lah kann  , bila kita tengok cara pemakaian orang korea . Kita pun ada satu feeling nak pakai macam dyorang kan ? Betul tak ? Baiklah kata yea . Toksah ler mu nak tipu saya lagi . Fyi , saya ni jenis tak bergaya langsung dulu-dulu . Kalau pakai baju tu , pakai apa yang depan mata , matching tak matching . Ada saya kisah ker ? . Tapi selepas saya minat Kpop ni , saya dah tahu dah nak melawa . haha . Tapi tak ada lah Hotsentap macam korang kan . Saya simple tapi bergaya . Haha . Saya belajar ni semua bila tengok website sini


Lagi satu , saya nak cerita betul-betul ni . Saya tak suka bila orang marah saya nak belajar sesuatu bahasa baru . Mereka suka perli saya seperti begini :

e.g :

Toksah ler nak berangan nak belajar bahasa Korean ni semua kalau
bahasa sendiri jahanam weh . Malu sikit lah babe .

Sakit hati kan bila orang cakap begini bila kita nak belajar sesuatu benda yang baru . Meh lah , saya keluarkan kata-kata indah saya untuk awak cek abang dan cek kak . 


Okay , saya bagi awak example lah senang . Kang bebel panjang lebar kau tak faham juga . 


Pada suatu hari , awak tengok cerita cina . Then , awak tak faham dyorang cakap apa . Plus , time tu pula orang tv tu lupa nak translate apa dyorang cakap .  Mesti , awak rasa terpinga-pinga + nak tahu apa mereka cakap bebel semua kan ? 


Sama macam kami peminat kpop . Kami belajar bahasa korea ni sebab nak tahu apa dyorang cakap . Tak ada lah terpinga-pinga tengok dyorang . Bila dyorang gelak , kita pun gelak . Tapi hal sebenar kita tak tahu apa yang dyorang gelakkan . Rock tak rock gitu ? Confirm lah tak rock kan . 


Take these Note here : 

Jangan ler nak banding-bandingkan orang kita minat tu dengan sesiapa pun .
Mereka tetap Manusia juga .
Support lah orang yang anda minat , jangan talkshit pasal orang yang anda tak minat .
Saya sayang Dongwoon saya

Maaf terlalu panjang . Saya mencurah bakti sini .lalala . Jangan lupa tengok video saya bagi ni . Subtitle : Maaf saya pun tak jumpa #lol


Sekian terima kasih :
Hana


1 B2uty(s):

Azmiera said...

haha , terbaiklah hana . yeah , dorang memang jeles . tambah-2 yang lelaki . jeles sebab kita tak puji dorg mcm kita puji laki korea . kuang kuang XD

Post a Comment